Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62041 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
8 plátek | Ciabatta |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
2 špetka | Pepř 4 barev |
500 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 314,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ciabatta, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Redukční česnekové tousty s rajčatovo- bylinkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Zralá chutná malá rajčata omyjeme, rozčtvrtíme dáme do misky, ochutíme je olivovým olejem, solí a pepřem. Omyté čerstvé lístky z bazalky a oregána posekáme nadrobno, přidáme je k rajčatům a vidličkou vše zlehka promícháme, pak misku zakryjeme a necháme rajčata "nasáknout" alespoň 5 minut. |
2 | Očištěné stroužky česneku rozkrojíme na poloviny. V toustovači (nebo na grilu) opečeme dozlatova plátky italského chleba ciabatty, které potřeme česnekem z obou stran. Z misky si odebereme 4 lžíce pokrájených rajčat i s puštěnou šťávou a rozetřeme je na 4 plátky opečené ciabatty. 4 potřené plátky poklademe na talíře, ke každému přiložíme ještě opečený plátek ciabatty potřený česnekem, kopeček rajčat i se šťávou a hned teplé servírujeme. |
Poznámka
Bruschetta je opečený nebo zapečený chleba, potřený ve většině případů česnekem a jsou na něm ochucená rajčata s bazalkou promíchaná v kvalitním olivovém oleji. Místo italského chleba ciabatty můžeme použít na opečení bagetu, bílý nebo černý chléb, nejlépe den starý - podle chuti.