Zdravý recept

Pomazánka ze syrového celeru s obloženou topinkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62042
Kategorie: Pomazánky

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
Celerová pomazánka
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 polévková lžíce Meduňka
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
60 g Sýr Čedar - tavený
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Na oblohu
60 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
4 ks Cibule sterilovaná
60 g Olivy černé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
11% Sacharidy 39 g
12% Tuky 9 g
111% Sodík 2 g
31% Bílkoviny 17 g

Pomazánka ze syrového celeru s obloženou topinkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme snítky čerstvých bylinek: petrželovou nať, meduňku a tymián. Čerstvý celý celer si dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část, celer tence oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Pak ho oloupeme podruhé - kůrka by měla být tvrdá, pokrájíme ji na 1-2cm proužky, které zatím odložíme na oblohu. Zbyde nám vnitřní měkká dužina, tu nakrájíme na malé kousky, dáme ji do mixéru, přidáme celerové listy, bylinky, měkký sýr, worcesterovou omáčku, sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej a směs rozmixujeme na hladkou pomazánku. Černé řecké olivy kalamata rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. 4 nakládané malé cibulky vyjmeme z nálevu, necháme odkapat a rozpůlíme je.

2

Očistíme větší stroužek česneku a rozpůlíme ho. Na grilu nebo v toustovači opečeme den starý bílý celozrnný chléb. Horké opečené plátky chleba hned potřeme česnekem, celerovou pomazánkou, na ni poklademe tenké plátky kvalitního sušeného masa - bresaoly, na maso poklademe tenké proužky celeru, rozpůlené olivy a cibulku.

3

Takto obložený chléb servírujeme hned teplý. Dobrou chuť.

Poznámka

Celer - nejlepší je čerstvý, z podzimní sklizně, takový, že když ho rozkrojíme, je krásně bílý. K delikátnímu sušenému masu "Bresaola" se nejvíce hodí topinky z italského bílého chlebů "bruschety". Ale pokud ho nevíme sehnat, nahradíme ho plátkami z chutné (i den staré) pórovité bagety, nebo černým kovářským chlebem. Bresaola - je kvalitní solené sušené hovězí maso, které pochází ze severní Itálie - Lombardie. Krájí se na velmi tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept