Pyré ze zelené fazolky a máty na topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré ze zelené fazolky a máty na topinky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62044 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Pšenično žitný chleba |
Pyré | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
350 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Na vaření | |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na dochucení | |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máta |
10 ks | Olivy zelené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 213,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 780,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná, Kopr čerstvý, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pšenično žitný chleba, Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré ze zelené fazolky a máty na topinky postup přípravy receptu:
1 | Omyté mladé fazolové lusky očistíme od stopek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme a rozkrájíme stroužek česneku. Fazolové lusky se solí, bobkovým listem a česnekem vložíme do vroucí osolené vody, vaříme je přibližně 6 minut doměkka. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Mátové lístky a malou snítku kopru si propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a posekáme nadrobno. Zelené vypeckované olivy rozkrájíme nadrobno. |
3 | Do mixéru dáme fazolové lusky (bez koření), povařený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přidáme 3 lžíce olivového oleje a podle hustoty 1-2 lžíce studené vody. Směs rozmixujeme na pyré. Z mixéru fazolové pyré dáme do misky, podle chuti dosolíme, opepříme, přimícháme nadrobno pokrájemé olivy a polovinu bylinek. |
4 | Opečeme v toustovači dozlatova plátky bílého žitného chleba. Hned horké je potřeme fazolovým pyré, posypeme zbývajícími bylinkami a servírujeme. |