Zdravý recept

Pyré ze zelené fazolky a máty na topinky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62044
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

8 plátek Pšenično žitný chleba
Pyré
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
350 g Fazolové lusky zelené
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Na vaření
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na dochucení
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máta
10 ks Olivy zelené
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 377kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 441 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pyré ze zelené fazolky a máty na topinky postup přípravy receptu:

1

Omyté mladé fazolové lusky očistíme od stopek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme a rozkrájíme stroužek česneku. Fazolové lusky se solí, bobkovým listem a česnekem vložíme do vroucí osolené vody, vaříme je přibližně 6 minut doměkka. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

2

Mátové lístky a malou snítku kopru si propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a posekáme nadrobno. Zelené vypeckované olivy rozkrájíme nadrobno.

3

Do mixéru dáme fazolové lusky (bez koření), povařený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přidáme 3 lžíce olivového oleje a podle hustoty 1-2 lžíce studené vody. Směs rozmixujeme na pyré. Z mixéru fazolové pyré dáme do misky, podle chuti dosolíme, opepříme, přimícháme nadrobno pokrájemé olivy a polovinu bylinek.

4

Opečeme v toustovači dozlatova plátky bílého žitného chleba. Hned horké je potřeme fazolovým pyré, posypeme zbývajícími bylinkami a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept