Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 62 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami
Celkový čas: | 62 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62045 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Grilované papriky | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
2 ks | Paprika červená |
Šenátová směs | |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cottage sýr |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
380 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Gran Moravia |
3 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Na vytření formy | |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 334,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Paprika červená, Česnek, Cottage sýr, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Sýr Gran Moravia, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Červené omyté masité papriky dáme na rozpálený gril. Budeme grilovat asi 15-17 minut, papriky v průběhu grilování otočíme, ztlumíme gril a když začnou černat a sklovatět, dáme je do misky, zakryjeme je a necháme vychladnout. Poté je rozkrojíme, odstraníme zrníčka, slupku stáhneme a nakrájíme na proužky. Vrátíme je zpět do misky, posypeme sušeným rozdrceným chilli, promícháme a znovu necháme odpočinout. |
2 | Troubu si předehřejeme na 165°C. Mezitím, než se ugrilují papriky, v rendlíku rozehřejeme lžíci olivového oleje, vložíme na něj mražený špenátový protlak a pod pokličkou ho podusíme, asi 10 minut, občas promícháme. Podušený špenát vložíme do síta, aby z něj odkapala voda, pak dáme do mísy o dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, špetkou muškátového oříšku, špetkou zázvoru, rozdrceným česnekem, čerstvým cottage sýrem, nastrouhaným sýr Gran Moravia a trochu rozšlehanými vejci. Špenátovou směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vytřeme olivovým olejem. Do poloviny ji naplníme 1/2 špenátovou směsí, na ni poklademe grilované papriky, které pokryjeme 2/2 špenátu. Formu dáme do trouby a pečeme přibližně 25-35 minut. |
3 | Opečenou špenátovou nádivku necháme 5-7 minut vychladnout, pak formu opatrně překlopíme na podlouhou mísu, nakrájíme porce a podáváme. |
Poznámka
Špenátovou nádivku můžeme podávat i studenou, pokud ji dáme do lednice, vydrží nám 2 dny.