Zdravý recept

Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62045
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Grilované papriky
1 kávová lžička Chilli paprička sušená
2 ks Paprika červená
Šenátová směs
1 stroužek Česnek
250 g Cottage sýr
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
380 g Špenátový protlak mražený
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
3 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý
Na vytření formy
0,5 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
2% Sacharidy 6 g
11% Tuky 8 g
19% Sodík 384 mg
24% Bílkoviny 13 g

Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami postup přípravy receptu:

1

Červené omyté masité papriky dáme na rozpálený gril. Budeme grilovat asi 15-17 minut, papriky v průběhu grilování otočíme, ztlumíme gril a když začnou černat a sklovatět, dáme je do misky, zakryjeme je a necháme vychladnout. Poté je rozkrojíme, odstraníme zrníčka, slupku stáhneme a nakrájíme na proužky. Vrátíme je zpět do misky, posypeme sušeným rozdrceným chilli, promícháme a znovu necháme odpočinout.

2

Troubu si předehřejeme na 165°C. Mezitím, než se ugrilují papriky, v rendlíku rozehřejeme lžíci olivového oleje, vložíme na něj mražený špenátový protlak a pod pokličkou ho podusíme, asi 10 minut, občas promícháme. Podušený špenát vložíme do síta, aby z něj odkapala voda, pak dáme do mísy o dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, špetkou muškátového oříšku, špetkou zázvoru, rozdrceným česnekem, čerstvým cottage sýrem, nastrouhaným sýr Gran Moravia a trochu rozšlehanými vejci. Špenátovou směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vytřeme olivovým olejem. Do poloviny ji naplníme 1/2 špenátovou směsí, na ni poklademe grilované papriky, které pokryjeme 2/2 špenátu. Formu dáme do trouby a pečeme přibližně 25-35 minut.

3

Opečenou špenátovou nádivku necháme 5-7 minut vychladnout, pak formu opatrně překlopíme na podlouhou mísu, nakrájíme porce a podáváme.

Poznámka

Špenátovou nádivku můžeme podávat i studenou, pokud ji dáme do lednice, vydrží nám 2 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept