Zdravý recept

Cibule se sušenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 57 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62046
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

4 ks Cibule
800 ml Voda pitná
Náplň
4 plátek Ančovička - filety
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Salát římský
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
300 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
6% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 309 mg
30% Bílkoviny 17 g

Cibule se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C. 4 velké cibule očistíme, odkrojíme konce a vložíme do vroucí vody. Vaříme pomalu přibližně 8-11 minut. Uvařenou cibuli necháme chvilku vychladnout, pak ji podélně rozkrojíme. Vyjmeme vnitřky cibulí tak, že necháme min. 2 vrchní vrstvy. Ostatní pokrájíme na velmi drobné kostičky, které odložíme do mísy. Omyté lístky petrželové natě drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakládaná v oleji a plátky ančoviček v konzervě necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno a spolu s petrželkou přidáme do mísy k cibuli. Solené kapary propláchneme pod tekoucí vodou. K cibuli ještě přidáme riccotu, sůl, pepř, petrželku a vyšlehané čerstvé vejce. Směs důkladně promícháme, cibule naplníme, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe je do zapékací misky. Pečeme dozlatova 20-30 minut.

2

Mezitím omyjeme listy salátu, necháme z nich okapat vodu, pak je ozdobně poklademe na servírovací talířky a pokapeme je olivovým olejem. Horké upečené cibule položíme na listy salátu a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept