Zeleninové chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové chilli
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62047 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,8 polévková lžíce | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
200 g | Fazole bílé sterilované |
100 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika bílá |
1 ks | Paprika červená |
100 g | Paprika oranžová |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Fazole červené v chilli omáčce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 876,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Cuketa, Fazole bílé sterilované, Fazolové lusky zelené, Lilek, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika oranžová, Vývar zeleninový, Fazole červené v chilli omáčce mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika bílá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové chilli postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a očistíme zeleninu: cibuli, česnek lilek, mladé cuketky, mladé fazolové lusky, bílou, červenou a oranžovou papriku. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, silně osolíme, po 15 minutách omyjeme a osušíme. Pak lilek s cuketkami podkrájíme na kostičky velké asi 2x2 cm. |
2 | Drobně pokrájenou cibuli s česnekem zpěníme ve větším hrnci na olivovém oleji, pak k ní přimícháme papriky s lilkem a restujeme vše asi 5 minut do zlatova. Přidáme konzervovaná rajčata, zeleninový vývar, sůl a sušené rozdrcené chilli. Promícháme a pomalu, pod pokličkou, směs dusíme 15 minut. |
3 | Mezitím scedíme z nálevu bílé a červené fazole, pak je přimícháme k ostatní zelenině a vaříme 5 minut. Nakonec do hrnce přidáme zelené fazolové lusky, které jsme si pokrájeli na 3-4 cm kousky, cuketu a pod pokličkou zeleninové chilli vaříme dalších 8 minut. Jakmile je chilli hotové, hned servírujeme. |