Zdravý recept

Královské krevety s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62048
Kategorie: Maso

Ingredience

Na potření krevet
1 stroužek Česnek
8 ks Krevety tygří
1,5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř zelený mletý
1 kávová lžička Sůl mořská
Citrónový dresing
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
Zelenina
300 g Chřest zelený
200 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl bylinková
Na vaření
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 506kJ
3% Sacharidy 10 g
12% Tuky 9 g
31% Sodík 613 mg
6% Bílkoviny 3 g

Královské krevety s chřestem postup přípravy receptu:

1

Čerstvé nebo správně rozmražené celé krevety minimálně 1-2 hodiny před konečnou přípravou omyjeme, osušíme a celé potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek se solí a pepřem. Poté krevety odložíme do mísy, kterou zakryjeme a dáme do lednice.

2

Připravíme citrónový dresing: 2 lžičky olivového oleje dáme do misky. Z omyté petrželky kudrnky otrháme lístky, pokrájíme je nadrobno a přidáme k oleji. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme, odkrojíme z něj 4 tenké plátky a ze zbytku vymačkáme do dresinku šťávu. Dobře promícháme.

3

Oloupeme a omyjeme zelený chřest, tvrdší spodní stonky (asi 5 cm ) odřízneme. Gril rozehřejeme na maximum. Očitěnou jarní cibulku i s natí a chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme necelou 1 minutu. Pak sítem zeleninu vyjmeme, necháme okapat a oschnutou poklademe na grilovací plotýnku, pokapeme ji olejem, na zeleninu poklademe už připravené krevety a grilujeme je celkem 3-5 minut, pokud nebudou mléčné. Po 1.5-2.5 minutách krevety na grilu otočíme. Delší dobu je negrilujeme, byly by gumové.

4

Když jsou hotové poklademe na velkou mísu nejdříve cibulku s chřestem, na něj položíme krevety, pokapeme je dresigem, obložíme citrónovými plátky a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept