Královské krevety s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královské krevety s chřestem
Královské krevety s chřestem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na potření krevet | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
8 ks | Krevety tygří |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř zelený mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Citrónový dresing | |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Zelenina | |
300 g | Chřest zelený |
200 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
Na vaření | |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 182,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 508,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Pepř zelený mletý, Sůl mořská, Olej olivový, Petržel kudrnka, Chřest zelený, Olej olivový, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královské krevety s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé nebo správně rozmražené celé krevety minimálně 1-2 hodiny před konečnou přípravou omyjeme, osušíme a celé potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek se solí a pepřem. Poté krevety odložíme do mísy, kterou zakryjeme a dáme do lednice. |
2 | Připravíme citrónový dresing: 2 lžičky olivového oleje dáme do misky. Z omyté petrželky kudrnky otrháme lístky, pokrájíme je nadrobno a přidáme k oleji. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme, odkrojíme z něj 4 tenké plátky a ze zbytku vymačkáme do dresinku šťávu. Dobře promícháme. |
3 | Oloupeme a omyjeme zelený chřest, tvrdší spodní stonky (asi 5 cm ) odřízneme. Gril rozehřejeme na maximum. Očitěnou jarní cibulku i s natí a chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme necelou 1 minutu. Pak sítem zeleninu vyjmeme, necháme okapat a oschnutou poklademe na grilovací plotýnku, pokapeme ji olejem, na zeleninu poklademe už připravené krevety a grilujeme je celkem 3-5 minut, pokud nebudou mléčné. Po 1.5-2.5 minutách krevety na grilu otočíme. Delší dobu je negrilujeme, byly by gumové. |
4 | Když jsou hotové poklademe na velkou mísu nejdříve cibulku s chřestem, na něj položíme krevety, pokapeme je dresigem, obložíme citrónovými plátky a hned servírujeme. |