Zdravý recept

Jarní zelenina s ananasem a kachními prsy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62049
Kategorie: Maso

Ingredience

Salát
150 g Ananas
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
100 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
200 g Salát kadeřavý
Dresing
1 ks Citrony
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
12 špetka Sůl
Kachní prsa s kůží
400 g Kachní prsa
2 špetka Kmín drcený
4 špetka Pepř 4 barev
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 796kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 6 g
45% Sodík 898 mg
40% Bílkoviny 22 g

Jarní zelenina s ananasem a kachními prsy postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu: jarní cibulky, hodně mladé fazolové lusky, zralá rajčata, salátové listy, snítky petrželové a koprové natě. Cibulky pokrájíme na kolečka částečně i s natí, rajčata rozkrájíme na čtvrtky, listy červeného hlávkového salátu zlehka roztrháme, fazolové lusky překrojíme na poloviny. Zeleninu dáme do mísy. Oloupaný ananas nakrájíme na kostičky. Omytou chilli papričku podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Pak papričku s ananasem přidáme do mísy a vše zlehka promícháme.

2

Chemicky neošetřený citrón omyjeme a vymačkáme z něj šťávu do skleničky. Přidáme k ní lžičku olivového oleje, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, dresing dobře vymícháme.

3

Troubu si předehřejeme na 200°C. Kachní prsa s kůží omyjeme a osušíme. Kůži ostrým nožem nařízneme na několika místech, např. do tvaru křížků, nebo vedeme zářezy vedle sebe ve vzdálenosti 1-1.5cm. Maso opepříme pepřem 4 barev, posypeme ho drceným kmínem a zlehka osolíme. Vložíme je na rozpálenou pánev. Pečeme je 4 minuty, pak je otočíme a pečeme je ještě pouze 1 minutu. Poté pánev dáme do rozehřáté trouby a prsa dopečeme - jen 6 minut. Upečené prsa takto získají krásně růžovou barvu. Pánev vyjmeme z trouby, maso necháme 2-3 minuty odpočinout. Mezitím si salát rozdělíme na 4 talíře. Dresingem pokapeme salát na talířích. Kachní prsa nakrájíme na plátky silné jen 5-7 mm, porce masa poklademe na salát a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Pánev (nebo pekáček) s nepřilnavým dnem zvolíme takovou, kterou můžeme použít i v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept