Jarní zelenina s ananasem a kachními prsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní zelenina s ananasem a kachními prsy
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Salát | |
---|---|
150 g | Ananas |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
100 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
200 g | Salát kadeřavý |
Dresing | |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
12 špetka | Sůl |
Kachní prsa s kůží | |
400 g | Kachní prsa |
2 špetka | Kmín drcený |
4 špetka | Pepř 4 barev |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 765,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 929,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli paprička, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Rajčata, Citrony, Pepř bílý, Sůl, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Salát kadeřavý, Olej olivový extra panenský, Kachní prsa, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní zelenina s ananasem a kachními prsy postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme zeleninu: jarní cibulky, hodně mladé fazolové lusky, zralá rajčata, salátové listy, snítky petrželové a koprové natě. Cibulky pokrájíme na kolečka částečně i s natí, rajčata rozkrájíme na čtvrtky, listy červeného hlávkového salátu zlehka roztrháme, fazolové lusky překrojíme na poloviny. Zeleninu dáme do mísy. Oloupaný ananas nakrájíme na kostičky. Omytou chilli papričku podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Pak papričku s ananasem přidáme do mísy a vše zlehka promícháme. |
2 | Chemicky neošetřený citrón omyjeme a vymačkáme z něj šťávu do skleničky. Přidáme k ní lžičku olivového oleje, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, dresing dobře vymícháme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Kachní prsa s kůží omyjeme a osušíme. Kůži ostrým nožem nařízneme na několika místech, např. do tvaru křížků, nebo vedeme zářezy vedle sebe ve vzdálenosti 1-1.5cm. Maso opepříme pepřem 4 barev, posypeme ho drceným kmínem a zlehka osolíme. Vložíme je na rozpálenou pánev. Pečeme je 4 minuty, pak je otočíme a pečeme je ještě pouze 1 minutu. Poté pánev dáme do rozehřáté trouby a prsa dopečeme - jen 6 minut. Upečené prsa takto získají krásně růžovou barvu. Pánev vyjmeme z trouby, maso necháme 2-3 minuty odpočinout. Mezitím si salát rozdělíme na 4 talíře. Dresingem pokapeme salát na talířích. Kachní prsa nakrájíme na plátky silné jen 5-7 mm, porce masa poklademe na salát a hned servírujeme. Dobrou chuť. |
Poznámka
Pánev (nebo pekáček) s nepřilnavým dnem zvolíme takovou, kterou můžeme použít i v troubě.