Zdravý recept

Vajíčka s pažitkou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62051

Ingredience

Smažená cibule
1 ks Cibule
1 kávová lžička Olej slunečnicový
Smažené brambory
500 g Brambory rané
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
Vyšlehaná vejce
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 929kJ
8% Sacharidy 28 g
14% Tuky 10 g
20% Sodík 394 mg
18% Bílkoviny 10 g

Vajíčka s pažitkou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme větší brambory, pak je nakrájíme na plátky silné 4-5mm a v míse je promícháme se solí a drceným kmínem.

2

Ve větší litinové pánvi rozpálíme olej, dáme na něj všechny pokrájené brambory, pánev přikryjeme poklicí a brambory smažíme dozlatova tak, že je přibližně každých 5 minut naběračkou otočíme, aby se nepřipálily. Tímto způsobem se brambory smaží i dusí zároveň. Smažíme je přibližně 15 minut.

3

Troubu si předehřejeme na 180°C. Mezitím očistíme cibuli, překrojíme ji na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. V druhé pánvičce rozehřejeme olej a cibuli za častého míchání zpěníme (asi 5 minut) a když začne chytat zlatavou barvu, přimícháme ji k téměř hotovým bramboram.

4

V misce vyšleháme vejce, zamícháme do nich omytou, na drobno pokrájenou pažitku, sůl a pepř. Usmažené brambory zalijeme vajíčky a pánev vložíme do trouby a necháme vejce s zapéct dozlatova přibližně 15-25 minut, pak hned horké servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept