Zdravý recept

Tuňáková pěna v parmské šunce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62053
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Pěna
1 stroužek Česnek
90 g Hellmann's Majonéza originál
1 polévková lžíce okurky sterilizované
2 špetka Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
12 plátek Šunka parmská
200 g Tuňák ve vlastní šťávě
Na ozdobu
8 ks Rajčata Cherry
200 g Salát Rosso
12 ks Tyčinky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 760kJ
2% Sacharidy 6 g
23% Tuky 18 g
9% Sodík 181 mg
26% Bílkoviny 14 g

Tuňáková pěna v parmské šunce postup přípravy receptu:

1

Tuňáka z konzervy scedíme, dáme ho do mísy, přidáme k němu kvalitní majonézu, rozdrcený česnek, 1 lžíce jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, pepř, sůl a omytou, pokrájenou petrželku. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hustý krém. Poté ručním šlehačem krém vyšleháme na pěnu.

2

Tenké plátky parmské šunky rozložíme na pečící papír. Na každý plátek dáme do středu kopeček pěny a trochu ho rozetřeme. Vezmeme slané delší sýrové tyčky, které potřeme do 1/3 pěnou. Každou tyčinku položíme blíž k okraji plátku šunky a šunkou potřenou pěnou tyčinku zarolujeme.

3

Omyjeme pod tekoucí vodou listy salátu, vodu setřepeme, salát poklademe ozdobně na 4 talířky. Omyté cherry rajčata rozkrojíme na poloviny, poklademe je na salát, k salátu přiložíme po 3 tyčinkách se šunkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept