Rychlý salát z cizrny se sušenými rajčaty, s fazolemi a krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý salát z cizrny se sušenými rajčaty, s fazolemi a krevetkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62064 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Cizrna konzervovaná |
400 g | Fazole bílé sterilované |
1,5 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Meduňka |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
300 g | Krevety koktejlové předvařené 300/500 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 831,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 209,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cizrna konzervovaná, Fazole bílé sterilované, Limetková šťáva, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krevety koktejlové předvařené 300/500 nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý salát z cizrny se sušenými rajčaty, s fazolemi a krevetkami postup přípravy receptu:
1 | Sušená rajčata v oleji necháme okapat a pokrájíme je na tenké proužky. Omyté lístky čerstvé bazalky a meduňky prsty potrháme.Koupené vařené loupané krevetky osušíme, dáme je do mísy, přidáme konzervovanou scezenou cizrnu, scezené konzervované fazole, sušená rajčata, očištěný prolisovaný česnek, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, bylinky a limetkovou šťávu. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a dáme do lednice odpočinout na 4-5 hodin. Během té doby sálát 2-3x promícháme. |
2 | Před podáváním salát necháme 30 minut v pokojové teplotě. |