Farfalle salát s mandlovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle salát s mandlovým pestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62065 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Mandlové pesto | |
---|---|
60 g | Baby špenát |
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Mandle loupané |
90 ml | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl bylinková |
60 g | Sýr Gran Moravia |
Farfalle těstoviny | |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Těstoviny Farfalle |
2 l | Voda pitná |
Ostatní ingredience | |
1 ks | Chilli paprička |
120 g | mozzarella třešinky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata Cherry |
2 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 368,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Bazalka, Česnek, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Olej olivový extra panenský, Sůl bylinková, Sýr Gran Moravia, Těstoviny Farfalle, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny mozzarella třešinky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle salát s mandlovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si lahodné mandlové pesto: do mixéru dáme omyté lístky bazalky, omyté špenátové listy, nastrouhaný sýr, nadrobno pokrájený česnek, posekané oloupané mandle a olej. Směs rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Konzervovaná sušená rajčata necháme z oleje odkapat, pak je nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli červenou papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.Omyté cherry rajčata přepůlíme. |
2 | V hrnci přivedeme k varu asi 2 litru vody se lžičkou soli, jakmile se vaří, nasypeme do ní těstoviny farfalle a vaříme je 10 minut al dente. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Pořádně odkapené je necháme asi 5 minut pod poklicí, pak je zlehka promícháme s 1 lžicí pesta, rajčaty, papričkou, dochutíme solí a pepřem, nakonec přimícháme mozzarellu. |
3 | Salát ppřed podáváním necháme asi 10 minut odpočinout, aby se spojily všechny ingredience. |
4 | Salát podáváme teplý nebo studený. |
Poznámka
Zbytek pesta si odložíme čisté skleničky, uzavřeme ho víčkem a dáme do chladničky, kde vydrží 3-5 dní.