Zdravý recept

Červený dip k těstovinám se šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62066
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Červený dip
1,5 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
150 g Rajčata sušená sterilovaná
Vařené těstoviny
170 g dušená šunka výběrová 85%masa
3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
4 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
100 g Mozzarella
2 špetka Pepř zelený mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
2 špetka Sůl bylinková
300 g Těstoviny Fusilli
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
20% Sacharidy 72 g
17% Tuky 13 g
21% Sodík 423 mg
37% Bílkoviny 21 g

Červený dip k těstovinám se šunkou postup přípravy receptu:

1

Na přípravu červeného dipu potřebujeme: sušená rajčata v oleji, omyté lístky bazalky, malý pokrájený stroužek česneku. Všechny ingredience i s olejem rozmixujeme. Podle chuti můžeme dosolit.

2

Do velkého hrnce nalijeme přibližně 3.5-4 litry vody, přimícháme sůl a přivedeme k varu, nasypeme zakroucené italské těstoviny fusilly a vaříme je podle návodu (10-11 minut).

3

Mezitím si pokrájíme kvalitní vařenou šunku na proužky asi 1-1.5cm široké. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme okapat. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na nudličky.

4

Uvařené těstoviny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je řádně okapat a dáme do mísy.

5

Těstoviny po chvilce promícháme s červeným dipem, šunkou, kukuřicí s hráškem, salát dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a nakonec přimícháme mozzarellu.

6

Takto připravený salát podáváme teplý nebo studený.

Poznámka

Pokud by dip z rajčat byl velmi hustý, zředíme ho 1-2 lžícemi vody nebo 1 lžicí panenského olivového oleje. Salát v chladničce vydrží 2 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept