Zdravý recept

Karbanátky z konzervovaného tuňáka s ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62067
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Rukola
Vařené brambory
250 g Brambory
2 špetka Kmín drcený
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
Tuňáková směs
8 ks Ančovičky konzervované
2 stroužek Česnek
2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
1 polévková lžíce Citrónová kůra
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Tuňák ve vlastní šťávě
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná
Na obalení
2 hrst Kukuřičné lupínky Natural
100 g Strouhanka
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 114kJ
9% Sacharidy 34 g
18% Tuky 14 g
191% Sodík 4 g
109% Bílkoviny 61 g

Karbanátky z konzervovaného tuňáka s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě s drceným kmínem. Vaříme je 15 minut, poté je scedíme a nacháme vychladnout.

2

Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Bílý starší chléb rozlámeme a v misce s vlažnou vodou ho rozmočíme. Po několika minutách z chleba vodu vymačkáme a chleba přidáme k bramborům. Tuňáka ve vlasní šťávě a filetky ančoviček vyklopíme do síta a necháme okapat. Pak ančovičky pokrájíme na malé kousky a s tuňákem je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať a očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno a doložíme k bramborům. Ještě přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, sušenou majoránku, žloutek, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu směs důkladně promícháme. Mísu s tuňákovou směsí zakryjeme a necháme 30 minut odpočinout.

3

Troubu si předehřejeme na 190°C. Mezitím dáme do igelitového sáčku 3 hrstě kukuřičných lupínků a válečkem je rozdrtíme na jemno. Poté je smícháme v misce se strouhankou z bílého pečiva.

4

Tuňákovou směs nabereme plnou lžicí a v dlaních si vytvoříme kuličky o prúměru 6-7 cm. Obalíme je v rozšlehaném vaječném bílku, pak v připravené strouhance, karbanátky zploštíme, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby. Karbanátky smažíme v troubě nasucho 10 minut, pak je otočíme a smažíme dalších 10 minut. Měly by být zlatohnědé.

5

Tuňákové karbanáky podáváme hned horké s listy omyté rukoly.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept