Karbanátky z konzervovaného tuňáka s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z konzervovaného tuňáka s ančovičkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Rukola |
Vařené brambory | |
---|---|
250 g | Brambory |
2 špetka | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Tuňáková směs | |
8 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
2 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
1 polévková lžíce | Citrónová kůra |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Na obalení | |
2 hrst | Kukuřičné lupínky Natural |
100 g | Strouhanka |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 169,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 166,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Ančovičky konzervované, Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Majoránka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rukola, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová kůra, Kukuřičné lupínky Natural nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z konzervovaného tuňáka s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě s drceným kmínem. Vaříme je 15 minut, poté je scedíme a nacháme vychladnout. |
2 | Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Bílý starší chléb rozlámeme a v misce s vlažnou vodou ho rozmočíme. Po několika minutách z chleba vodu vymačkáme a chleba přidáme k bramborům. Tuňáka ve vlasní šťávě a filetky ančoviček vyklopíme do síta a necháme okapat. Pak ančovičky pokrájíme na malé kousky a s tuňákem je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať a očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno a doložíme k bramborům. Ještě přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, sušenou majoránku, žloutek, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu směs důkladně promícháme. Mísu s tuňákovou směsí zakryjeme a necháme 30 minut odpočinout. |
3 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Mezitím dáme do igelitového sáčku 3 hrstě kukuřičných lupínků a válečkem je rozdrtíme na jemno. Poté je smícháme v misce se strouhankou z bílého pečiva. |
4 | Tuňákovou směs nabereme plnou lžicí a v dlaních si vytvoříme kuličky o prúměru 6-7 cm. Obalíme je v rozšlehaném vaječném bílku, pak v připravené strouhance, karbanátky zploštíme, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby. Karbanátky smažíme v troubě nasucho 10 minut, pak je otočíme a smažíme dalších 10 minut. Měly by být zlatohnědé. |
5 | Tuňákové karbanáky podáváme hned horké s listy omyté rukoly. |
Poznámka
1