Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou
Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62076 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1,5 kg | Dýně |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
140 g | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 3,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Dýně, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rukola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Omytou dýni osušíme a rozkrojíme na poloviny. Z dýně pomocí lžíce vydlabeme semínka, dýni oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistíme mrkev, brambory a cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme cibuli, po 2 minutách přimícháme mrkev a restujeme ješě jednu minutu. Poté přilijeme horký vývar, vložíme do něj kostky dýně a brambor. Jakmile polévka přijde k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř a vaříme pomalu 35 minut. Občas ji promícháme. |
3 | Lístky rukoly a jemné lístky mladého kopru omyjeme. Když je zelenina měkká, po krátkém vychladnutí ji dohladka rozmixujeme. Kopr pokrájíme nadrobno a zamícháme do polévky, kterou případně ještě dochutíme solí i pepřem. |
4 | Polévku na talířích ozdobíme lístkami rukoly a hned horkou ji podáváme. Dobrou chuť. |