Zdravý recept

Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62077

Ingredience

Koření do sáčku
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
Na polévku
1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 ks Cibule
24 ks Krevety tygří
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
200 g Paprika sterilovaná
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
400 g Treska aljašská
1,5 l Voda pitná
200 ml Víno bílé
Na ozdobu
4 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 635kJ
2% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
37% Sodík 742 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, oloupanou mrkev pokrájíme na tenké kolečka a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Nakládané červené papriky v oleji osušíme a nakrájíme na proužky. Omytým krevetám odstraníme krunýře, střívko, ale ocasy jim ponecháme.

2

Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme. Do sáčku na koření vložíme bobkový list, nové koření, černý pepř a několik omytých lístků celerové natě. Sáček uzavřeme.

3

Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytou mraženou tresku, krunýře z krevet a pomalu vše vaříme 8-10 minut. Rybu s krunýři scedíme, vývar zachytíme, maso z ryby bez kůže pokrájíme na kousky.

4

V druhém hrnci si rozehřejeme olej, na něm krátce zpěníme cibuli, po 2 minutách přidáme papriku, chilli, promícháme a společně restujeme 1 minutu. Přilijeme bílé víno, promícháme a vaříme další 3 minuty. Poté přilejeme scezený rybí vývar, vložíme sáček s kořením, přimícháme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Snížíme teplotu a vaříme pomalu 15 minut. Občas polévku promícháme. Nakonec přidáme do polévky kousky rybího masa, krevety a vaříme pouze 5-6 minut. Z polévky vyjmeme sáček s kořením, zamícháme do ní pokrájenou petrželku, dochutíme solí a podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept