Zdravý recept

Polévka z čerstvé zeleniny po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62078
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Vařené kroupy
80 g Ječné kroupy
500 ml Voda pitná
Polévka
3 polévková lžíce Bazalka
100 g Brambory
100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Cuketa
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 kostka Zeleninový bujón
100 g Zelí hlávkové bílé
Na pokapání
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 707kJ
9% Sacharidy 31 g
5% Tuky 3 g
13% Sodík 254 mg
10% Bílkoviny 6 g

Polévka z čerstvé zeleniny po italsku postup přípravy receptu:

1

Několik hodin předem promyjeme kroupy a necháme je namočené ve vodě. Připravíme všechnu očištěnou a omytou zeleninu: mrkev, petržel, řapíkatý celer, čerstvé zelí, cibuli, česnek, cuketu a brambory. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, všechnu kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Pod tekoucí vodou si v sítu promyjeme lístky bazalky a necháme je odkapat.

2

Do hrnce s vodou dáme namočené kroupy, vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu je vaříme asi 25 minut doměkka. Pak je scedíme a odložíme stranou. Mezitím, než se nám kroupy uvaří, přivedeme v druhém hrnci vodu k varu, vložíme do ní kostku zeleninového bujónu, všechnu pokrájenou zeleninu, kromě cukety a česneku. Tu přidáme po 15 minutách vaření, polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 minut.

3

Do mixéru dáme 100ml zeleninového vývaru, česnek, lístky z bazalky a směs rozmxujeme na kaši. Tu přimícháme do polévky, přidáme kroupy, povaříme 2-3 minuty a polévku dochutíme solí. Na talířích polévku pokapeme panenským olivovým olejem a hned horkou polévku podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept