Zdravý recept

Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62079

Ingredience

300 g Celer - nať
1 ks Cibule
400 g Fazole cannellini
250 g Krevety tygří - loupané
1 kávová lžička Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,4 l Poctivý zeleninový bujón
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 675kJ
6% Sacharidy 21 g
6% Tuky 5 g
23% Sodík 454 mg
26% Bílkoviny 15 g

Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami postup přípravy receptu:

1

V hrnci ohřejeme si 1.4l zeleninového bujónu. Odebereme z něj 200ml vývaru, nalijeme ho do mixéru, přidáme polovinu malých bílých konzervovaných fazolí Cannellini (200g), 2 stroužky česneku a směs rozmixujeme na pyré. Omyjeme snítku tymiánu, snítku čerstvé majoránky, drobné lístky otrháme a posekáme.

2

V dalším hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní celerovou nať a za stálého míchání restujeme zeleninu do zlatohněda. Přidáme konzervovaná rajčata, zbytek fazolí (200g), zalejeme zbylým zeleninovým bujónem (1.2l) a přimícháme fazolové pyré. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a pomalu ji vaříme pod pokličkou 20 minut. Poté přidáme malé uvařené oloupané krevetky, promícháme a vaříme ještě 5 minut.

3

Polévku servírujeme hned horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept