Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62079 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole cannellini |
250 g | Krevety tygří - loupané |
1 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1,4 l | Poctivý zeleninový bujón |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 319,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 94,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pepř bílý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Fazole cannellini, Krevety tygří - loupané, Majoránka čerstvá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Poctivý zeleninový bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ohřejeme si 1.4l zeleninového bujónu. Odebereme z něj 200ml vývaru, nalijeme ho do mixéru, přidáme polovinu malých bílých konzervovaných fazolí Cannellini (200g), 2 stroužky česneku a směs rozmixujeme na pyré. Omyjeme snítku tymiánu, snítku čerstvé majoránky, drobné lístky otrháme a posekáme. |
2 | V dalším hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní celerovou nať a za stálého míchání restujeme zeleninu do zlatohněda. Přidáme konzervovaná rajčata, zbytek fazolí (200g), zalejeme zbylým zeleninovým bujónem (1.2l) a přimícháme fazolové pyré. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a pomalu ji vaříme pod pokličkou 20 minut. Poté přidáme malé uvařené oloupané krevetky, promícháme a vaříme ještě 5 minut. |
3 | Polévku servírujeme hned horkou. |