Zdravý recept

Cibulovo-slaninová polévka s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62080
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 polévková lžíce Bazalka
700 g Cibule
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
1,4 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 892kJ
7% Sacharidy 24 g
33% Tuky 25 g
84% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 14 g

Cibulovo-slaninová polévka s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibule očistíme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Libovou anglickou slaninu pokrájíme na proužky silné přibližně 1.5 cm. Dáme ji hrnce s nepřilnavým dne a restujeme nasucho za stálého míchání 2 minuty. Přidáme olej, cibuli a za častého promíchání cibuli vysmažíme dozlatova. Přidáme rajčata, horký kuřecí vývar a jakmile se polévka začne vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou polévku pomalu vaříme 20 minut. Občas polévku promícháme.

2

Omyjeme čerstvé lístky bazalky a snítku petrželky, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno.

3

Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokud by byla velmi hustá, přilejeme 50-100ml vývaru. Několik minut před dovařením zamícháme do polévky pokrájené bylinky.

4

Na talířích horkou polévku posypeme nastrouhaným sýrem (českým parmezánem) a servírujeme.

Poznámka

Polévku můžeme podle kyselosti rajčat dochutit 1-2 lžičkami třtinového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept