Zdravý recept

Karotková příloha k masu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62081

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
400 g Karotka
1 kávová lžička Med akátový
3 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 g Semínka slunečnicová loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
3 polévková lžíce Víno bílé
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
17% Sodík 345 mg
8% Bílkoviny 4 g

Karotková příloha k masu postup přípravy receptu:

1

Mladou karotku oškrabeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka (5-7mm). Karotku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, dochutíme 1-2 špetkami soli a dusíme pod poklicí 2 minuty. Poté karotku scedíme, necháme řádně okapat a ještě horkou dáme do mísy.

2

Přidáme k ní špetku chilli, slunečnicová semínka, med, nadrobno pokájené omyté lístky máty, špetku zázvoru, olivový olej a bílé polosuché víno. Karotku se všemi ingrediencemi důkladně promícháme a necháme v pokojové teplotě 20-30 minut odležet - mísu zakryjeme. Občas karotku promícháme, pak podáváme jako pikantní přílohu.

Poznámka

Takto marinovaná karotka je výbornou přílohou k masu, rybám, hodí se i k listových salátům. Na dochucení můžeme přimíchat pár kapek citrónové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept