Zdravý recept

Jemný cuketkovo-fazolový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62082
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 polévková lžíce Česnek medvědí
4 ks Cuketa
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
Dresing
1 ks Citrony
1 kávová lžička Med pampeliškový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř citronový
Jemný cuketkovo-fazolový salát
400 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 624kJ
7% Sacharidy 24 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 136 mg
13% Bílkoviny 8 g

Jemný cuketkovo-fazolový salát postup přípravy receptu:

1

Mladé omyté cuketky osušíme a na struhadle nakrájíme podélně tenké dlouhé plátky, (střed cuketek pokud možno nekrájíme, nemá tak jemnou chuť).

2

Omyjeme snítky čerstvých bylinek: pažitku, petrželku, kopr, kousek lístku z medvědíh česneku a všechny bylinky pokrájíme nadrobno.

3

Připravíme dresing: do misky nastrouháme 1 lžíci kůru z omytého chemicky neošetřeného citrónu, vymačkáme šťávu, přidáme pampeliškový med, špetku pepře, olej a směs dobře promícháme.

4

Plátky cuketek dáme do větší misy, přidáme k nim sterilované malé bílé fazolky, které zcedíme z nálevu, všechny bylinky, podle chuti čerstvě pomletý pepř, sůl a vše přelejeme dresingem. Salát zlehka vidličkou promícháme a necháme 2-4 minuty odpočinout, pak salát servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept