Pečený rybí nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený rybí nákyp
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska filety |
300 g | Tvaroh měkký bez tuku |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 968,0mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 112,8mg |
Vláknina | 507,8mg |
Vitamín A | 543,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený rybí nákyp postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety osolíme, opepříme a rozdělíme do balíčků připravených z pečicího papíru. Pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Upečené filety potom rozmixujeme s tvarohem, vejci, solí, pepřem a bylinkami. |
3 | Rozmixovanou směs vlijeme do zapékací mísy, kterou jsme předem trochu navlhčili vodou. |
4 | Pokrm pečeme ve vodní lázni ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
Poznámka
Můžeme použít filety z jiných druhů mořských ryb.