Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Masopustní koblihy II 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62089
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový
40 g Droždí
150 g Marmeláda meruňková
80 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 917kJ
18% Sacharidy 66 g
57% Tuky 43 g
9% Sodík 176 mg
21% Bílkoviny 12 g
Masopustní koblihy II
  • Masopustní koblihy II
  • 1
  • Masopustní koblihy II
  • 2
  • Vložit obrázek

Masopustní koblihy II postup přípravy receptu:

1

Z části vlažného mléka (100ml), 20g cukru, rozdrobeného droždí a 80g mouky umícháme kvásek.

2

V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.

3

Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.

4

Koblihy smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.

Poznámka

Můžeme použít i jinou marmeládu.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Masopustní koblihy II
Moc dobrý recept, rozpis perfektně sedí. Nemusela jsem nic přidávat ani ubírat, jen bych příště vyměnila množství citronové šťávy a rumu, rumu bych dala ty 4 lžíce, citronové šťávy stačí 2. Plnila jsem meruňkovým džemem, na Masopust si jiný ani neumíme představit. Na běžné koblihy během roku stačí i jahodový. Hodnotím kladně a doporučuju vyzkoušet.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept