Zdravý recept

Melounové osvěžení s fetou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62093
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Broskve
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
160 g Fazolové lusky sterilované
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
350 g Meloun vodní
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř růžový mletý
2 špetka Sůl česneková
250 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 633kJ
4% Sacharidy 14 g
14% Tuky 10 g
27% Sodík 536 mg
8% Bílkoviny 5 g

Melounové osvěžení s fetou postup přípravy receptu:

1

Dužinu červeného vodního melounu bez pecek nakrájíme na úhledné trojúhelníčky přibližně 5x3cm. Dáme je do mísy. Omyté broskvi nařízneme slupku do tvaru křížku, ponoříme ji do horké vody na 30 sekund, pak oloupeme, rozkrájíme, odstraníme pecku a nakrájíme ji na kostičky. Feta sýr pokrájíme na kostičky. Nakládané tenké fazolové lusky zcedíme ze slaného nálevu, rozkrojíme je na poloviny (podle velikosti i na třetiny) a přidáme je se sýrem a broskví k melounu.

2

Z čerstvé omyté majoránky otrháme drobné lístky, které posekáme a posypeme melounový salát.

3

V misce rozmícháme olej s česnekovou solí, čerstvě pomletým pepřem a citrónovou šťávou. Vzniklým dresingem melounový salát přelijeme a zlehka promícháme. Podáváme ho přibližně po 2-4 minutách, až se všechny ingredience spojí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept