Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62100 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl bylinková |
Na ozdobu | |
1,5 polévková lžíce | Mandle |
125 g | Mozzarella di Buffala |
Vařené fazolové lusky | |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 121,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mandle, Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Mozzarella di Buffala nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nejdříve zálivku: očištěný malý stroužek česneku drobně pokrájíme, omyté lístky bazalky posekáme a spolu s česnekem je dáme do misky. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a zálivku dobře prošleháme metličkou. |
2 | Loupané mandle rozpůlíme a v malé pánvi s nepřilnavým dnem je opražíme dozlatova a pak je necháme vychladnout. |
3 | Hodně mladé tenké fazolové lusky (průměr 5-7mm) očistíme a omyjeme. Mozzarelu rozdělíme na 2 díly. |
4 | V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem. Koření vaříme asi 5 minut, pak do vody vložíme fazolové lusky a vaříme je pouze 3 minuty. Měly by být krásně křupavé. Scedíme je a hned horké je přidáme do mísy se zálivkou a dobře je promícháme. |
5 | Teplé fazolky rozdělíme na talířky, posypeme je mandlemi, do středu fazolek položíme po kousku mozzarelly a hned servírujeme. |
Poznámka
Pravá italská Mozzarella di bufala D. O. P. je vyrobena z bůvolího mléka. Je velmi lahodná oproti Mozzarele, která se u nás běžně prodává. I když je dražší, stojí za to si jí vychutnat. Místo mandlí můžeme použít piniové oříšky.