Recept

Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62100
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

Zálivka
2 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl bylinková
Na ozdobu
1,5 polévková lžíce Mandle
125 g Mozzarella di Buffala
Vařené fazolové lusky
1 ks Bobkový list
2 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
1% Sacharidy 5 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 277 mg
7% Bílkoviny 4 g

Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nejdříve zálivku: očištěný malý stroužek česneku drobně pokrájíme, omyté lístky bazalky posekáme a spolu s česnekem je dáme do misky. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a zálivku dobře prošleháme metličkou.

2

Loupané mandle rozpůlíme a v malé pánvi s nepřilnavým dnem je opražíme dozlatova a pak je necháme vychladnout.

3

Hodně mladé tenké fazolové lusky (průměr 5-7mm) očistíme a omyjeme. Mozzarelu rozdělíme na 2 díly.

4

V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem. Koření vaříme asi 5 minut, pak do vody vložíme fazolové lusky a vaříme je pouze 3 minuty. Měly by být krásně křupavé. Scedíme je a hned horké je přidáme do mísy se zálivkou a dobře je promícháme.

5

Teplé fazolky rozdělíme na talířky, posypeme je mandlemi, do středu fazolek položíme po kousku mozzarelly a hned servírujeme.

Poznámka

Pravá italská Mozzarella di bufala D. O. P. je vyrobena z bůvolího mléka. Je velmi lahodná oproti Mozzarele, která se u nás běžně prodává. I když je dražší, stojí za to si jí vychutnat. Místo mandlí můžeme použít piniové oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept