Zdravý recept

Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62107
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
0,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 ks Cizrna konzervovaná
400 g Fazole bílé sterilované
400 g Fazole červené sterilované
1 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
400 g Tuňák ve vlastní šťávě
12 plátek Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 457kJ
14% Sacharidy 49 g
6% Tuky 4 g
18% Sodík 351 mg
54% Bílkoviny 30 g

Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve scedíme z nálevu konzervované červené a bílé fazole, konzervovanou cizrnu, poté luštěniny dáme do mísy.

2

Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky. Omyté lístky máty a kerblíku posekáme nadrobno. Bylinky s cibulí přidáme k fazolím, promícháme, vše pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme kousky tuňáka ve vlasní šťávě a vidličkou je zlehka vmícháme do salátu.

3

V toustovači dozlatova opečeme plátky veky, potřeme je rozpůleným stroužkem česneku. Na horké plátky veky navršíme fazolový salát s tuňákem a hned servírujeme.

Poznámka

Místo veky můžeme použít bílý selský chléb nebo toustový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept