Salát z olihní, krevet, kaparů a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z olihní, krevet, kaparů a zeleniny
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62108 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
200 g | Rukola |
Vařené plody se zeleninou | |
---|---|
2 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
350 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mrkev kořen |
350 g | Olihně |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Citrónový dresing | |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Na pokapání | |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Med akátový |
Salát z olihní, krevet, kaparů a zeleniny | |
2 polévková lžíce | Kapary |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 295,8mg |
Draslík | 558,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 667,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cuketa, Olihně, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Sůl, Balsamico ocet mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rukola, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Paprika oranžová, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Med akátový, Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z olihní, krevet, kaparů a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme olihně a neloupané krevety. Olihně pokrájíme na kroužky silné 0.5 cm. Oškrabanou mrkev omyjeme a nakrájíme na plátky. Cuketu a papriky omyjeme, z paprik odstraníme žebra s jadérky a vše nakrájíme na tenké hranolky dlouhé asi 5-6cm. |
2 | Připravíme si citrónový dresing: v misce smícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Dále si smícháme v druhé misce 1 lžičku balsamicového octu se 1 lžičkou medu a směs odložíme. |
3 | V hrnci přivedeme do varu 3 litry vody se solí, vložíme do ní připravené mořské plody, na plátky pokrájený omytý chemicky neošetřený citrón a zeleninu. Vše povaříme pouze 2 minuty. Poté olihně s krevetami a zeleninou scedíme, citrón odstraníme, směs necháme okapat a pak ji dáme do větší mísy. Po chvilce do teplých mořských plodů přidáme kapary, vše přelijeme dresingem, salát dobře promícháme a necháme 1-2 minuty odpočívat. |
4 | Na servírovací talíře poklademe omyté a okapané lístky rukoly, na ni dáme směs mořských plodů se zeleninou, vše opatrně pokapeme připraveným balsamicovým octem a hned servírujeme. |