Salát po italsku - restovaný tuňák s gremolatou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát po italsku - restovaný tuňák s gremolatou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62109 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Gremolata - směs na dochucení masa | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1,5 polévková lžíce | Citrónová kůra |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Restovaný tuňák | |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl mořská |
300 g | Tuňák obecný |
Salát | |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř zelený mletý |
6 ks | Rajčata Cherry |
70 g | Rukola |
70 g | Salát ledový |
2 špetka | Sůl česneková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 844,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Sůl, Tuňák obecný, Balsamico ocet, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř zelený mletý, Rajčata Cherry, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová kůra, Citrónová šťáva, Sůl česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát po italsku - restovaný tuňák s gremolatou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme klasickou italskou gremolatu - směs na dochucení masa: omytou petrželovou nať (bez stonků), pokrájíme nadrobno a dáme ji do mísy. Z omytého, chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme kůru na jemném struhadle a větší stroužek očištěného česneku posekáme velmi drobně. K petrželce přidáme citrónovou kůru, česnek, špetku soli, špetku pepře a lžičku citrónové šťávy. směs dobře promícháme, misku zakryjeme a směs necháme odležet. |
2 | Dva steaky z tuňáka (po 150g) omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a zprudka je orestujeme na rozpálené pánvi z každé strany po 1-1.5 minutě dozlatova. Restované steakyz obou stran osolíme, opepříme a odložíme stranou. |
3 | Mezitím omyjeme listy salátu, rukoly a cherry rajčata. Z listů setřepeme vodu, rajčata rozkrájíe na poloviny. Vše dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, balsamicovým octem, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, prsty zlehka salát promícháme a rozdělíme ho na talíře. |
4 | Restovaného tuňáka pokrájíme na tenké proužky, poklademe je vedle sebe na salát, na ně položíme gremolatu a hned servírujeme. |