Zdravý recept

Salát po italsku - restovaný tuňák s gremolatou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62109
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Gremolata - směs na dochucení masa
1 stroužek Česnek
1,5 polévková lžíce Citrónová kůra
1 kávová lžička Citrónová šťáva
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
Restovaný tuňák
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl mořská
300 g Tuňák obecný
Salát
1 kávová lžička Balsamico ocet
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř zelený mletý
6 ks Rajčata Cherry
70 g Rukola
70 g Salát ledový
2 špetka Sůl česneková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 427kJ
2% Sacharidy 7 g
24% Tuky 18 g
61% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 37 g

Salát po italsku - restovaný tuňák s gremolatou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme klasickou italskou gremolatu - směs na dochucení masa: omytou petrželovou nať (bez stonků), pokrájíme nadrobno a dáme ji do mísy. Z omytého, chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme kůru na jemném struhadle a větší stroužek očištěného česneku posekáme velmi drobně. K petrželce přidáme citrónovou kůru, česnek, špetku soli, špetku pepře a lžičku citrónové šťávy. směs dobře promícháme, misku zakryjeme a směs necháme odležet.

2

Dva steaky z tuňáka (po 150g) omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a zprudka je orestujeme na rozpálené pánvi z každé strany po 1-1.5 minutě dozlatova. Restované steakyz obou stran osolíme, opepříme a odložíme stranou.

3

Mezitím omyjeme listy salátu, rukoly a cherry rajčata. Z listů setřepeme vodu, rajčata rozkrájíe na poloviny. Vše dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, balsamicovým octem, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, prsty zlehka salát promícháme a rozdělíme ho na talíře.

4

Restovaného tuňáka pokrájíme na tenké proužky, poklademe je vedle sebe na salát, na ně položíme gremolatu a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept