Zdravý recept

Mix salát s piniovými oříšky, vejci a voňavým salámem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62110

Ingredience

60 g Neapolský salám
20 g Oříšky piniové
4 ks Rajčata
Vařená vejce
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
Salát
2 kávová lžička Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika oranžová
2 špetka Pepř bílý
100 g Rukola
100 g Salát Rosso
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 831kJ
2% Sacharidy 9 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 221 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mix salát s piniovými oříšky, vejci a voňavým salámem postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku si nalejeme vodu, vložíme do ní syrová vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 8-9 minut, potom je zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout, pak je oloupeme.

2

Piniové oříšky si orestujeme dozlatova v pánvi s nepřilnavým dnem. Restujeme je za stálého míchání asi 2 minuty. Omyjeme si 3 druhy salátu, rukoly, větší masitá rajčata a papriku a snítku mladého kopru. Papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na 1cm proužky. Tenké plátky neapolského salámu pokrájíme též na proužky.

3

Salátové listy, jemné lístky kopru a rukolu dáme do mísy, přidáme piniové oříšky, papriku, salám, sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a pomocí prstů salát promícháme a rozdělíme na talíře. Rajčata a vejce rozkrojíme na čtvrtky, kterými salát na talířích ozdobíme a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept