Buchta s jarními bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta s jarními bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62116 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 polévková lžíce | Mléko odtučněné |
50 g | Pampeliškové listy |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
50 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh měkký bez tuku |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 350,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pampeliškové listy, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta s jarními bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé bylinky opláchneme studenou vodou, osušíme a nadrobno nasekáme. |
2 | V míse vyšleháme tvaroh s mlékem a vejci do hladkého krému. Vmícháme nasekané bylinky, skořici, špetku soli a pepře. |
3 | Směs rozprostřeme do dortové formy (nebo do chlebíčkové formy.) |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
5 | Moučník podáváme teplý nebo vlažný. |