Polévka s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s fenyklem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62117 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tvaroh měkký bez tuku |
1 špetka | Tymián sušený |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cuketa, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný fenykl podélně rozkrojíme a spaříme v 500ml vroucí osolené vody. |
2 | Omytá rajčata a cuketu nakrájíme na větší kousky a spolu s kořením je přidáme do vývaru k fenyklu. Zvolna vaříme pod pokličkou asi 15 minut, aby zelenina změkla. |
3 | Potom vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme tvarohem. |