Cuketové (nebo lilkové) pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketové (nebo lilkové) pyré
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62121 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 268,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 711,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketové (nebo lilkové) pyré postup přípravy receptu:
1 | Cuketu (nebo lilek) a spařené rajče oloupeme. Zeleninu potom nakrájíme na kostky a povaříme 20 minut v páře. |
2 | Povařenou zeleninu rozmixujeme na pyré, přidáme nadrobno nakrájený česnek a ochutíme provensálským kořením. |
3 | Pyré necháme 1 hodinu uležet v chladu, podáváme dobře vychlazené. |