Tříbarevný špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tříbarevný špenát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62122 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
400 g | Špenátový protlak mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 28g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 164,8mg |
Vitamín E | 7,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tříbarevný špenát postup přípravy receptu:
1 | Mražený špenát připravíme podle návodu na obalu. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na kousky a vsypeme do hrnce. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, 2 snítky tymiánu, bobkový list a přilijeme sklenici vody. Vše osolíme, opepříme a zvolna pod pokličkou povaříme 10 minut. |
3 | Potom do hrnce přidáme špenát, ohřejeme a ihned podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Použijeme žluté nebo oranžové papriky.