Kozí sýr s vaječnými těstovinami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozí sýr s vaječnými těstovinami a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62131 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Sýr Feta |
Smažená zelenina | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika oranžová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata Cherry |
1,2 kávová lžička | Sůl |
Vařené těstoviny | |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | venkovské vaječné nudle |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 283,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 39,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Lilek, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Feta, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny venkovské vaječné nudle nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kozí sýr s vaječnými těstovinami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme zeleninu: cibuli, zralá cherry rajčata, lilek, mladé cuketky. Tu rozkrojíme, odstraníme z ní semínka, pokrájíme na proužky. Z lilku odkrojíme spodek se stopkou, přepůlíme ho podélně, dužinu posolíme (1 lžička) a necháme asi 10 minut "vypotit", poté lilek omyjeme, osušíme a i s cuketkami ho nakrájíme na malé kostičky, přibližně 1x1cm velké. Rajčata rozpůlíme. Kozí sýr feta nakrájíme na kostičky. omyté bazalkové listy posekáme nadrobno a odložíme je. |
2 | Drobně pokrájenou cibuli dáme na rozpálený olej v hlubší pánvi a za stálého míchání ji zpěníme. Přidáme lilek a pomalu ho smažíme 5 minut, přimícháme papriku, smažíme další 3 minuty a nakonec přidáme rajčata s cuketou. Směs osolíme, opepříme, důkladně promícháme a pomalu smažíme dalších 6 minut. |
3 | Mezitím nalijeme do hrnce vodu, zamícháme do ni sůl, olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme široké nudle, zamícháme, teplotu zmírníme a podle návodu těstoviny uvaříme al dente. Nudle scedíme, necháme okapat a promícháme je v horké pánvi se zeleninou. Těsně před servírováním do horkých těstovin se zeleninou přimícháme fetu s bazalkou. |
Poznámka
Na toto jídlo se hodí vaječné široké nudle italského typu, např.: tagliatelle.