Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62132 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
400 g | Fazole bílé sterilované |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Zeleninový bujón |
Vařené těstoviny | |
---|---|
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny mušle |
3 l | Voda pitná |
Namočené sušené hříbky | |
20 g | Houby sušené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 836,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 95,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Fazole bílé sterilované, Kukuřice cukrová nakládaná, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Olej olivový, Těstoviny mušle, Houby sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zeleninový bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami postup přípravy receptu:
1 | Omyté sušené hříbky v misce zalijeme vodou a necháme je namočené asi 20 minut před vařením. Očištěný a umytý mladý pórek (hlavně bílou část) pokrájíme na tenké nudličky. Konzervované bílé fazole a cukrovou kukuřici scedíme a necháme okapat. |
2 | Čerstvé lístky rozmarýnu a bazalky omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a papričku posekáme nadrobno. |
3 | Hříbky scedíme, ale vodu z nich zachytíme. V hlubším hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání zpěníme pórek (smažíme ho asi 4 minuty), přidáme k němu hříbky, promícháme a smažíme 1 minutu. Poté přilijeme bílé víno, 50ml ze sušených hub, horký zeleninový bujón a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme fazole, cukrovou kukuřici, bylinky, chilli papričku, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 6-7 minut. |
4 | Ve větším hrnci si přivedeme vodu k varu, osolíme ji a jakmile začne voda vřít, nasypeme do ní těstoviny ve tvaru mušlí. Vaříme je podle receptu na těstovinách, dáváme pozor, aby se nepřevařily, ale byly al dente (vaříme je přibližně 6-8 minut podle druhu). Poté mušle scedíme, necháme odkapat a přidáme je do hrnce k ostatním ingrediencím. Vše budeme ještě míchat a vařit 1 minutu, pak hned horké těstoviny servírujeme. Dobrou chuť. |
Poznámka
Rada: aby těstoviny italského typu byly uvařené al dente, vaříme je o minutu méně, než je uvedeno v návodu. Mělo by se to týkat i českých těstovin.