Zdravý recept

Placaté špagety - linguine - s chilli a mořskými plody

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62133
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 kávová lžička Citrónová šťáva
250 g Hřebenatka
250 g Krevety tygří - loupané
250 g Langusta
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 g Škeble čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé
2 l Voda pitná
Vařené těstoviny
1,5 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Linguine
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 270kJ
18% Sacharidy 66 g
12% Tuky 9 g
40% Sodík 804 mg
94% Bílkoviny 53 g

Placaté špagety - linguine - s chilli a mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí studenou vodou omyjeme škeble a mušle, které jsou poškozené nebo otevřené, ty vyhodíme. Škeble s mušlemi dáme do většího hrnce, zalijeme je bílým vínem a vodou. Vaříme je asi 3 minuty, do doby, až se otevřou. Znovu vyhodíme ty, které se neotevřou. Poté je scedíme a vývar zachytíme do misky a odložíme ho.

2

Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky, omytou petrželovou nať posekáme nadrobno.

3

V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, na něm krátce, za stálého míchání orestujeme česnek (asi 1 minutu), přimmícháme sušené chilli, konzervovaná rajčata, promícháme, snížímme teplotu a pomalu za občasného promíchání vaříme rajčata 5 minut. Pak přidáme 6 lžic vývaru (z mušlí a škeblí), vaříme ještě 2 minuty, poté přidáme do omáčky syrové vyloupané krevety a syrové vyloupané langusty. Znovu vše promícháme, vaříme pomalu asi 3 minuty, do doby, než začnou krevety s langustami růžovět. Omáčku dochutíme podle sebe solí a cirónovou šťávou. Pak přidáme škeble s mušlemi, petrželku a mícháme do doby, až budou prohřáté.

4

Mezitím, než se v pánvi uvaří mořské plody, postavíme na plotnu hrnec s 3 litry osolené vody. Do vroucí vody vložíme placaté těstoviny zvané linguine (podobné špagetám) a vaříme je podle návodu al dente. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a hned přimícháme do omáčky. Pomalu, za stálého míchání, vaříme ještě 1 minutu, pak je hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept