Placaté špagety - linguine - s chilli a mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placaté špagety - linguine - s chilli a mořskými plody
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62133 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
250 g | Hřebenatka |
250 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Langusta |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g | Škeble čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Vařené těstoviny | |
---|---|
1,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Linguine |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 174,4mg |
Draslík | 802,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 367,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hřebenatka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Škeble čerstvé, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Krevety tygří - loupané, Langusta, Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Placaté špagety - linguine - s chilli a mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Pod tekoucí studenou vodou omyjeme škeble a mušle, které jsou poškozené nebo otevřené, ty vyhodíme. Škeble s mušlemi dáme do většího hrnce, zalijeme je bílým vínem a vodou. Vaříme je asi 3 minuty, do doby, až se otevřou. Znovu vyhodíme ty, které se neotevřou. Poté je scedíme a vývar zachytíme do misky a odložíme ho. |
2 | Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky, omytou petrželovou nať posekáme nadrobno. |
3 | V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, na něm krátce, za stálého míchání orestujeme česnek (asi 1 minutu), přimmícháme sušené chilli, konzervovaná rajčata, promícháme, snížímme teplotu a pomalu za občasného promíchání vaříme rajčata 5 minut. Pak přidáme 6 lžic vývaru (z mušlí a škeblí), vaříme ještě 2 minuty, poté přidáme do omáčky syrové vyloupané krevety a syrové vyloupané langusty. Znovu vše promícháme, vaříme pomalu asi 3 minuty, do doby, než začnou krevety s langustami růžovět. Omáčku dochutíme podle sebe solí a cirónovou šťávou. Pak přidáme škeble s mušlemi, petrželku a mícháme do doby, až budou prohřáté. |
4 | Mezitím, než se v pánvi uvaří mořské plody, postavíme na plotnu hrnec s 3 litry osolené vody. Do vroucí vody vložíme placaté těstoviny zvané linguine (podobné špagetám) a vaříme je podle návodu al dente. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a hned přimícháme do omáčky. Pomalu, za stálého míchání, vaříme ještě 1 minutu, pak je hned servírujeme. |