Těstoviny linguine s krevetkami a baby špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny linguine s krevetkami a baby špenátem
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62134 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Baby špenát |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
400 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 ks | Rajčata Cherry |
0,2 kávová lžička | Sůl mořská |
Vařené těstoviny | |
---|---|
1,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Linguine |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 425,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek, Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Sůl mořská, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny linguine s krevetkami a baby špenátem postup přípravy receptu:
1 | Na plotnu postavíme velký hrnec s 3 litry vody, solí a vodu přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní tenké, dlouhé nudle a uvaříme je podle návodu na obalu al dente. Pak je scedíme, necháme okapat a uchováme je horké. |
2 | Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky. Listy baby špenátu dobře omyjeme a vodu setřepeme. Omytý chemicky neošetřený citrón osušíme a jemně z něj nastrouháme kůru. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Všechny ingredience si odložíme do misek. |
3 | V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme plátky česneku, restujeme krátce, jen 1 minutu. Přimícháme k němu špenátové listy a společně restujeme další 2 minuty. Pak přidáme omyté syrové vyloupané krevetky, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a posypeme petrželkou. Za stálého míchání vaříme další 2 minuty. |
4 | Do směsi krevet se špenátem přidáme horké uvařené těstoviny, přimícháme citrónovou kůru, rozkrájená rajčata a znovu vše dobře promícháme. Po chvilce, až se všechny ingredience spojí, hned horké těstoviny servírujeme. |