Lilek po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek po provensálsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62141 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 185,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek nakrájíme na kostky, omyté rajče rozmačkáme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky, česnek nasekáme. |
2 | V kastrolu na troše vody necháme zesklovatět cibuli, přidáme lilek a necháme zezlátnout nejdříve na prudkém ohni, potom na středním ohni. Přidáme rajče, česnek, ochutíme snítkami tymiánu a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut. |
4 | Podáváme jako přílohu. |