Lilky s česnekem a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky s česnekem a petrželkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62152 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Lilek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 34,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky s česnekem a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme. Vnitřky vydlabeme. |
2 | Vydlabanou dužinu z lilků, česnek a petrželku nadrobno nakrájíme, osolíme a opepříme. |
3 | Směsí naplníme vydlabané lilky a každou polovinu lilku zabalíme do alobalu. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut. |
5 | Podáváme jako přílohu. |