Polévka z kyselého mléka se zelím a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kyselého mléka se zelím a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6216 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
1 l | Mléko acidofilní |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 393,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kyselého mléka se zelím a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na kostky, zelí překrájíme a spolu s kmínem a solí vaříme do poloměkka. |
2 | Polévku zahustíme kyselou smetanou (nebo mlékem) a vaříme ještě 15-20 minut. Před podáváním dochutíme octem a cukrem. |
3 | Vejce uvařená natvrdo překrojíme na půlky, vložíme do talíře a přelijeme polévkou. |