Zdravý recept

Zapečený špagetový koláč

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62162

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
500 g Hovězí maso mleté
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
12 ks Rajčata Cherry
400 g Rajčatové pyré
120 g Salát římský
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Vařené špagety
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sýr Eidam cihla 30%
1 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
Na vytření formy
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 279kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 13 g
30% Sodík 598 mg
49% Bílkoviny 28 g

Zapečený špagetový koláč postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli se stroužky česneku očistíme a pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky.

2

Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme a odložíme do mísy. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a též je odložíme.

3

V hlubší velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem zpěníme, přimícháme mrkev a smažíme vše ještě 5 minut. Přidáme mleté hovězí (libové) maso a za stálého míchání smažíme do doby, až maso změní barvu. Maso pak osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré, promícháme a podle chuti můžeme přimíchat 1 lžičku cukru. Masovou směs zakryjeme pokličkou a vaříme ji 10 minut. Maso občas promícháme.

4

Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme do ni sůl a jakmile se začne vařit, vložíme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a vmícháme je do směsi s mletým masem. Nakone zamícháme do špagetové směsi rošlehaná vejce, pokrájenou petrželku a sýr.

5

Dortovou formu vytřeme olejem a vložíme do ní špagetovou směs, povrch uhladíme a formu dáme do trouby na střed. Koláč pečeme asi 20 minut do zlatohněda, měl by být křupavý. Na talíře poklademe listy salátu, které ozdobíme rajčaty. Horký upečený koláč po mírném vychladnutí pokrájíme na porce, které poklademe k salátu a hned teplé servírujeme.

Poznámka

Špagetový koláč můžeme podávat i vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept