Tvarohová omáčka s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová omáčka s fenyklem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62165 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký bez tuku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 277,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 206,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová omáčka s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme tvaroh s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
2 | Přidáme nadrobno nakrájené cibulky, na plátky nakrájený fenykl a nasekanou bazalku. Vše dobře promícháme. |
3 | Omáčku až do podávání necháme v chladu. |
Poznámka
Bazalku můžeme nahradit petrželkou.