Šalotková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalotková omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62166 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
13 polévková lžíce | Mléko odtučněné |
120 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 685,3mg |
Vláknina | 15,9mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalotková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Vsypeme je do kastrolu s vinným octem a povaříme 10 minut. |
2 | Odstavíme z plotny a za rychlého míchání přilijeme odtučněné mléko a přidáme rozšlehaný žloutek. |
3 | Omáčku osolíme, opepříme a ihned podáváme. |