Filety z tresky v kotlíku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z tresky v kotlíku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62175 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Cuketa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska filety |
4 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 792,7mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cuketa, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z tresky v kotlíku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s nepřilnavým dnem rozložíme část omytých, neoloupaných cuket nakrájených na kolečka. Na cukety položíme filety z tresky, solíme a opepříme. Pokryjeme zbylými kolečky cuket, pokapeme citronovou šťávou a přidáme rozmačkaný česnek a několik snítek tymiánu. |
2 | Vaříme pod pokličkou zvolna asi 20 minut. |
Poznámka
Použijeme malé cukety.